PARA:DOX

Elfriede Jelinek: Language Unleashed

96min2022tysk med engelske undertekster
like-icon
Føj til favoritter
Det første, store filmportræt af den østrigske dramatiker og forfatter Elfriede Jelinek tegner et fantomportræt af en sky, intellektuel gigant.

Elfriede Jelinek har aldrig forsøgt at vinde en popularitetskonkurrence. Så da hun vandt Nobelprisen i stedet, blev der skandale i hjemlandet. Siden hun udgav sin første roman i 1970 har den østrigske dramatiker og forfatter nemlig brugt sit litterære liv og sin enestående, sproglige kraft på at spidde hjemlandets sociale normer, historiske fortrængninger og småborgerlige moral.

For generationer af læsere har hun været en intellektuel gigant, men nærmest uanset hvem man er, er det svært ikke at føle sig ramt af hendes bøger og teaterstykker, eller af filmatiseringer som Michael Hanekes version af romanen ‘Pianisten’.

Jelinek er en frygtløs irettesætter af sin samtid, men Nobelprisen blev ikke desto mindre et fatalt vendepunkt. Claudia Müllers portræt sætter nye filmkunstneriske standarder.

sprogtyskunderteksterengelskespilletid1t 36m år2022original titleElfriede Jelinek: Language UnleashedinstruktørClaudia MüllerlandeØstrig & TysklandtemaerCPH:DOX 2023, Ikoner og store personligheder, Litteratur, Store kvinder & Kun på Paradox

Se flere film som denne

PARA:DOX

Login

Opret ny profil

Opret en gratis profil for at få adgang til dokumentarfilm fra hele verden og et stort vidensunivers med podcasts, artikler, talks og mere. Ingen binding eller fast abonnement.

Er du lærer og gerne vil bruge PARA:DOX i din undervisning, skal du oprette en undervisningsprofil.